נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » זכויות חולים » דיור מוגן לנפגעי נפש

דיור מוגן לנפגעי נפש

ישנן מספר דרכים לשקם נפגעים בנפש. האחת מהן היא לספק להן אפשרות מגורים בתוך הקהילה, באמצעות דיור מוגן. לפניכם הסבר על השיקום באמצעות דיור מוגן לנפגעי נפש.

אפשרויות שיקום בתוך הקהילה לנפגעי נפש

קרוב לעשרת אלפים אנשים בישראל, שהם נפגעי נפש, נהנים מסל שיקום הכולל דיור מוגן.

דיור מוגן, או דיור תומך, הוא אמצעי הניתן במסגרת סל שיקום לנפגעי נפש. מטרתו לשפר מיומנויות לחיים עצמאיים בקהילה של אנשי שמתמודדים עם מוגבלות נפשית. הדרך לעשות זאת היא באמצעות מתן תנאי דיור מכבדים ונאותים, תוך מתן ליווי, סיוע ותמיכה לנפגעי הנפש ותוך שמירה על קשר קבוע עם שירותי הקהילה.

סוג שיקום זה יוצא מהנחת היסוד שכל אדם יכול לגור עצמאית בקהילה, זאת במידה ויקבל את התמיכה לה הוא זקוק. באמצעות דיור מוגן לנפגעי נפש בוגרים, הם יכולים לגור בנפרד ממשפחתם הקרובה, כמו למשל הורים, ולפתוח בחיים עצמאיים משלהם, כשהם משתלבים בחברה.

דיור מוגן לנכי נפש

קיימים שני סוגים של דיור תומך:

  • דיור מוגן קבוצתי- אלו הן דירות שמשכירות אותן עמותות וחברות העוסקות בשיקום. בכל דירה כזו מתגוררים כארבע דיירים. דיירים אלו מנהלים את התקציב האישי והקבוצתי שלהם, ומשלמים את שכר הדירה והחשבונות.

באחריות נותני השירות לספק לדיירים ריהוט אישי, למשל מיטה וארונות, ציוד למטבח ולספק מענה בכל הנוגע לתחזוקת הדירה. כמו כן, רשאי נותן השירות לקבוע מי יהיו הדיירים בכל דירה.

  • דיור מוגן לא קבוצתי- מדובר על דירות בבעלות הדיירים, דירות המיועדות לדיור ציבורי או דירות שכורות. במסגרת דיור לא קבוצתי יכולים דיירי הדירות לגור עם משפחתם, עם שותפים, כמותם, או אחרים, או לבדם.

למה זכאים הדיירים בדיור מוגן

דיור מוגן לנפגעי נפש מספק להם, בנוסף למגורים מכבדים ואת האפשרות להשתלב בקהילה, גם מגוון שירותים, סיוע ותמיכה:

  • סיוע מקצועי- צוות הכולל עובדת סוציאלי ומדריך שיקום. העו"ס אחראית על בניית תוכנית השיקום של הדיירים. מדריך השיקום מסייע להם בתפקודים שונים בהם נדרשת עזרה, למשל ניהול נשק בית, קניות, עבודה וקשרי קהילה.
  • סיוע בשכר דירה- חלק מן הדיירים עשוי לקבל סיוע בתשלום שכר דירה מטעם משרד הבינוי והשיכון.
  • ביקורים שבועיים וליווי הדיירים- דיירם בדיור מוגן רגיל זכאים לקבל שלושה עד חמישה ביקורים בשבוע, בעוד שדיירים בדיור מוגן מתוגבר זכאים לקבלת ליוויו וביקור מדריכים שש עד שבע פעמים בשבוע.

שירותים אלו אינם כרוכים בתשלום. התשלומים שעל הדיירים לשלם בכל זאת הם שכ"ד, מלא או מופחת, ארנונה, חשבונות חשמל, מים וכדומה ועבור קניותיהם לצרכי כלכלה וניהול משק בית.

האם בן המשפחה, או אתם עצמכם הוא נפגע נפש ומעוניין להתחיל בדרך חדשה ועצמאית באמצעות דיור מוגן? פורטל בשבילך מעמיד לרשותכם את כל המידע, האמצעים והליכים שיש לעבור כדי לממש את הזכות הזו. מטרת הפורטל היא לקצר תהליכים וזמן יקר בחיפוש אחר מידע רלוונטי ובמידת הצורך, גם כסף רב.

מי זכאי לקבלת דיור מוגן

מסגרת שיקומית זו ניתנת למי שזכאי לקבלת סל שיקום לנפגעי נפש, הכולל דיור מוגן, ואשר מסוגלים לתפקד באופן עצמאי, אולם זקוקים לליווי, הדרכה ותמיכה רגשית, לעזרה בניהול משק בית ותקציב אישי, ובהתמודדות עם גורמים שונים בקהילה.

מימוש זכות דיור מוגן לנפגעי נפש

את הבקשה לקבלת דיור מוגן יש להפנות לוועדת השיקום האזורית. הוועדה בוחנת את הבקשה וקובעת את הדרגה שנקבעה לו (דיור מוגן קהילתי, לא קהילתי או הוסטל). אותה הוועדה תציג בפני הפונה את רשימת נותני שירות זה באזור מגוריו, כאשר כל דייר זכאי לבחור מתוך הרשימה את מפעיל השירות המתאים לו.

במידה והפונה אינו מרוצה מהשירות שקיבל, ניתן להחליפו. במידה והפונה שכר דירה מנותן השירות, יהיה עלי גם לפנות את הדירה.

דיור מוגן לנפגעי נפש- מאפיינים נוספים

הליווי למשתקמים בדיור המוגן מתבצע לפי צרכי המשתקמים ובהתאם לדירוג שקבעה עבורם וועדת השיקום. בנוסף לליווי של עובדת סוציאלית ומדריכים, ניתן ליווי על ידי יועצים, ביניהם פסיכולוגים ופסיכיאטרים, מרפאים בעיסוק ואחיות. כל מימון צוות העובדים נעשה על ידי משרד הבריאות.

את שכר הדירה משלמים דיירי הדיור המוגן באופן עצמאי או על ידי בני משפחתם, באמצעות קצבה מהביטוח הלאומי, במידה והם זכאים לה, או באמצעות סיוע בשכר דירה הניתן על ידי משרד הבינוי והשיכון למי שנמצא זכאי לקבלת סיוע זה.

מסגרת דיור שיקומית נוסת לנפגעי נפש היא הוסטלים, החיים בבית או בבניין מגורים אחד, לרוב כשני דיירים בכל חדר.דיור זה מתאים לנפגעי נפש שלא יכולים לגור לבדם ויכולותיהם נפגעו בשל המחלה במידה כזו שאינם יכולים לתפקד בחיי היום יום באופן עצמאי ולכן נדרש להם ליווי צמוד של עשרים וארבע שעות ביממה.את ההוסטלים מפעילות עמותות וכן ארגונים וגופים פרטיים, בהתאם לנהלים והקריטריונים אותם קבע משרד הבריאות ובפיקוחו.

מעוניינים בקבלת דיר מוגן ונתקלתם בקושי מול ועדת השיקום? פורטל בשבילך מעמיד בפניכם, בנוסף למידע מפר ומקיף בנוגע לזכויות נפגעי נפש בדיור מוגן, גם יעוץ, ליווי וסיוע של אנשי מקצוע מובילים בתחומם ובקיאים במערכת החוק ובנהלי משרד הבריאות.

מילוי פרטיכם בטופס המקוון באתר לא מחייב אתכם בדבר, ואפשר לנו לסייע לכם בכל הדורש סיוע.

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!