נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » אי ספיקת כבד פולמיננטית

אי ספיקת כבד פולמיננטית

זכויות לסובלים מאי ספיקת כבד פולמיננטית
לחצו לפרטים
תרופות לאי ספיקת כבד פולמיננטית
לחצו לפרטים

אי ספיקת כבד פולמיננטית (Fulminant Hepatic Failure) היא סוג של אי ספיקת כבד חריפה (Acute Liver Failure). אי ספיקת כבד חריפה הינה הרס נרחב של תאי הכבד (פגיעה ב-80-90% מתאי הכבד) ובעקבות כך פגיעה קשה בתפקודו.

במקרה של הרס כבדי חריף כמתואר, יופיעו בתחילה סימפטומים ראשוניים של מחלת כבד, כגון צהבת, ולאחר מכן יופיעו סיבוכים חמורים יותר. סיבוכים אלה יכולים להיות חוסר יכולת של הכבד לייצר חלבונים הנחוצים לגוף (יכולת אשר נמדדת לפי רמת האלבומין בדם) או אנצפלופתיה כבדית (Hepatic Encephalopathy) – הופעת תסמינים נוירולוגיים (תסמינים הקשורים למערכת העצבים).

הופעה של סיבוכים חמורים זמן קצר לאחר ההופעה הראשונית של תסמיני מחלת הכבד באדם שלא סבל מעולם קודם לכן ממחלת כבד, היא זו שמעידה על אי ספיקת כבד חריפה.

אי ספיקת כבד חריפה בהגדרתה מחולקת לאי ספיקת כבד פולמיננטית (Fulminant) או תת פולמיננטית (Sub- Fulminant) בהתאם לזמן שעבר מהופעת תסמיני מחלת הכבד עד להופעת אנצפלופתיה (תסמינים נוירולוגיים):

  • אי ספיקת כבד פולמיננטית: הופעת האנצפלופתיה עד 8 שבועות מזמן הופעת תסמיני מחלת הכבד.
  • אי ספיקת כבד תת פולמיננטית: הופעת האנצפלופתיה לאחר יותר מ- 8 שבועות מזמן הופעת תסמיני מחלת הכבד, אך לא יותר מ-26 שבועות.

הגורמים לאי ספיקת כבד פולמיננטית

גורמים שכיחים להופעת אי ספיקת כבד פולמיננטית הם:

  • חשיפה למנת יתר של אקמול (Paracetamol).
  • תגובה ייחודית של אנשים הרגישים לתרופות מסוימות (כגון האנטיביוטיקה טטרציקלין Tetracycline).
  • צריכה מופרזת של אלכוהול.
  • חשיפה לנגיפים הגורמים למחלות כבד- בעיקר הוירוסים הפטיטיס A ו-B (Hepatitis A, B).

במקרים נדירים דווח בנשים הרות על הופעה של כבד שומני ובעקבותיו אי ספיקת כבד פולמיננטית. בנוסף, בחלק מהמקרים לא ניתן יהיה לקבוע מהו הגורם להופעת אי ספיקת הכבד הפולמיננטית.

תסמינים ואבחון של אי ספיקת כבד פולמיננטית

הפגיעה בכמות ובתפקוד תאי הכבד גורמת למחסור של חלבונים בדם ובעקבות כך להצטברות נוזלים במוח, ולכן מופיעים הסימפטומים הנוירולוגיים- אנצפלופתיה. הבחנה בהופעה של אנצפלופתיה היא מרכזית באבחון של אי ספיקת כבד חריפה. התסמינים הנוירולוגים יכולים לנוע משינויים קלים בהתנהגות וירידה קלה במצב ההכרה, עד למצבים של תרדמה ואף מוות.

הפרעה בתפקוד התקין של מערכת קרישת הדם היא תסמין חשוב נוסף של אי ספיקת כבד, המסייעת באבחון המחלה. לכבד תפקיד מרכזי בייצור של חלבוני קרישה וטסיות דם, ולכן פגיעה בתפקודו מובילה לפגיעה במערכת הקרישה. ניתן לאבחן את הפגיעה במערכת הקרישה בעזרת בדיקת דם פשוטה ששמה זמן פרותרומבין (Prothrombin Time- PT).

טיפול באי ספיקת כבד פולמיננטית

הטיפול באי ספיקת כבד פולמיננטית מצריך אשפוז בבית החולים, לעיתים תחת מעקב צמוד או ביחידת טיפול נמרץ בהתאם לצורך.

מטרת הטיפול העיקרית הינה שמירה על מאזן הנוזלים בגוף בכדי להימנע מעודף נוזלים במח הגורם לאנצפלופתיה. אחת התרופות העוזרות לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף היא ספירונולאקטון (Spironolactone), תרופה אשר גורמת להשתנה מרובה ובכך לפינוי נוזלים עודפים מהגוף. תרופה נוספת המסייעת לכך היא אבילאק לאקטולוזה (Avilac Lacyulose) אשר מאפשרת פינוי נוזלים מוגבר בצואה.

במידה וידועה הסיבה להופעת אי ספיקת הכבד הפולמיננטית, יינתן טיפול בכדי לטפל בגורם לה. לדוגמה, במידה וידוע כי הסיבה למחלה הינה מנת יתר של אקמול, יינתן טיפול בתרופה אצטילציסטאין (Acetylcysteine) הידועה כמסייעת בטיפול במנה מסוכנת של אקמול.

כדי לבדוק את זכאותכם לזכויות מביטוח לאומי וגורמים מדינתיים נוספים בכל הקשור לזכויות לסובלים מאי ספיקת כבד פולמיננטית אתם מוזמנים להשאיר את פרטיכם באתר והצוות המקצועי שלנו יחזור אליכם בהקדם

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!