נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

גלובן Gluben

שם בעברית: גלובן

שם באנגלית: Gluben

שם מותג אמריקאי: Glyburide

שם גינרי: Glibenclamide

מידע כללי על Gluben

גלובן היא תרופה לטיפול במחלת הסוכרת מסוג 2 , כלומר סוכרת שאיננה תלויה בשימוש באינסולין, השייכת לקבוצת התרופות Sulfonylureas. התרופה פועלת על קבוצת תאים בלבלב האחראים לשחרור אינסולין בגוף. התרופה מגיעה לריכוזה המקסימאלי בדם בין שעתיים לשש שעות לאחר נטילתה ומשך השפעתה היא בין 18 ל24 שעות.

גלובן פותחה לראשונה בשנת 1966,מאושרת לשימוש על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי, ה FDA ונמצאת ברשימת התרופות החיוניות של ארגון הבריאות העולמי ה WHO, התרופה נמצאת בסל התרופות בישראל וחייבת מרשם רופא.

דרך הפעולה של Gluben

גלובן מגיעה בצורת טבליות ופועלת על ידי קישור לתעלה הנמצאת על גבי תאי בטא בלבלב, תאים אלו אחראים להפרשת אינסולין לזרם הדם, הקישור של התרופה גורם לשחרור של אינסולין מתאי הבטא שיגרמו בתורם לכניסת גלוקוז לתוך התאים ולהורדת רמת הסוכר בדם, הפרשת האינסולין בעקבות פעולת התרופה אינה תלויה ברמת הסוכר בדם ולכן תופעות לוואי מרכזית של התרופה היא היפוגליקמיה (הורדת רמת הסוכר בדם מתחת לערך הרצוי) היכולה להיגרם כתוצאה משימוש שאינו לפי ההוראות.

הוראות מיוחדת בזמן השימוש בגולבן

  • אין להשתמש בתרופה בזמן הריון, במידה וידוע על רגישות לאחד ממרכיבי התרופה, לטיפול בסוכרת התלויה באינסולין (סוכרת נעורים), בסוכרת חמורה או בלתי יציבה.
  • אין לשתות יינות או משקאות חריפים בזמן השימוש בתרופה.
  • התרופה עלולה לגרום לרגישות מיוחדת עם חשיפה לשמש המתבטאת הפריחה ולכן להימנע מחשיפה לשמש בזמן השימוש בתרופה.
  • יש לערוך בדיקות סוכר בדם ובשתן בזמן השימוש בתרופה.

תופעות לוואי של Gluben

תופעות לוואי היכולות להופיע בזמן השימוש בתרופה כוללות בין היתר:עצירות, שלשול, בחילה, הקאות, תחושת נמנום, כאב ראש, שינוי בחוש הטעם, סחרחורת, צרבת, כאב בטן, רגישות לשמש, שינוי בתיאבון, חולשה או הפרעות ראיה. תופעות אלו חולפות בדרך כלל לאחר תקופת הסתגלות לתרופה.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש ב – Gluben

תופעות הלוואי הבאות הן נדירות, במידה ומופיעה אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא המטפל: הופעה של גירוי, פריחה או אדמומיות על גבי העור, חום, כאב גרון, רעד, פצעים בפה, צמא, רעב מופחת, השתנה מוגברת, שתן בצבע כהה, הצהבת של העור או העיניים, נפיחות באזור הפנים, הלשון או הצוואר, או הופעת דימומים מחבורות קלות.

תרופות תחליפיות ל – Gluben

תרופות מסחריות המכילות את החומר Glibenclamide ומשווקות בישראל הן בין היתר: גלובן (Gluben), גליבטיק (Glibetic) ו- דאוניל (Daonil).

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!