נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » ארובנט Aerovent

ארובנט Aerovent

שם בעברית ובאנגלית: ארובנט Aerovent

שם מותג אמריקאי: Atrovent, Apovent, Ipraxa, Aerovent, Rinatec

שם גנרי: איפראטרופיום ברומידIpratropium Bromide

 

מידע כללי על ארובנט

תרופה זו ניתנת במשאף או כתמיסה לאינהלציה לצורך טיפול במחלות ריאה חסימתיות (COPD) כגון התקף אסטמה, נפחת (אמפיזמה) ודלקת סמפונות (ברונכיטיס). התרופה ארובנט מרפה את השרירים החלקים בסמפונות ומביאה להרחבה של דרכי הנשימה.

התרופה היא נגזרת סינתטית של החומר אטרופין. החומר אטרופין המשמש לייצור ארובנט מזוקק מצמח האטרופה הרפואית (בלדונה) ומצמחים נוספים. השפעת האטרופין היא צמצום פעילות מערכת העצבים הפאראסימפתטית האחראית לכיווץ שרירים ולהפרשת ריר בדרכי הנשימה.

משך המצאות התרופה בגוף הוא כארבע שעות. התרופה עוברת מטבוליזם בכבד ובהמשך מסולקת מהגוף.

שימוש בארובנט כתרופה מרחיבת סמפונות מאושרת על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). מחקרים קליניים רבים כיום בודקים שימוש ושילוב של תרופות מרחיבות סמפונות שונות בטיפול במגוון מצבים רפואיים. מחקרים חדשים בודקים את יעילות התרופה במניעת כיווץ סמפונות בעקבות פעילות גופנית אצל ספורטאים.

מנגנון הפעולה של ארובנט

התרופה אירובנט שייכת לקבוצת התרופות האנטי-כולינרגיות אשר מעכבות פעולה של אצטילכולין. אצטילכולין היא מולקולה המשמשת לתקשורת כימית בין תאים מסוימים במערכת העצבים. אצטילכולין משתחרר בצומת שבין תא שריר לבין תא העצב המפעיל אותו. כתוצאה מכך תאי השריר אשר קיבלו את האות מתכווצים. תרופות מקבוצת התרופות האנטי-כולינרגיות מבטלות את ההשפעה של מולקולת האצטילכולין בגוף ומביאות להרפיה של השריר.

תופעות לוואי של ארובנט

יחד עם ההשפעה המועילה של התרופה לעיתים מופיעות השפעות לא רצויות. לא כל המטופלים חווים את כל תופעות הלוואי. יש לציין כי תופעות לוואי מסוימות מאפיינות את תהליך הסתגלות הגוף לתרופה. הרופא המטפל יסביר למטופל אילו תופעות לוואי הינן שכיחות ואילו תופעות לוואי פחות שכיחות ודורשות התייחסות רפואית.

תופעות לוואי נפוצות של התרופה הן סחרחורת, בחילה, קלקול קיבה, יובש וטעם רע בפה, עצירות ועוד. במקרים נדירים שימוש בתרופה גורם להחמרה חדה בנשימה מיד לאחר השימוש.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש בארובנט

במידה ומופיעות אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא בדחיפות:

  • כאבים בשלפוחית השתן.
  • שתן דמי או עכור.
  • שיעול עם ליחה.
  • קושי או כאב בעת הטלת שתן.
  • קשיי נשימה.
  • הטלות שתן תכופות.
  • כאב בצד או בגב תחתון.
  • קוצר נשימה.
  • לחץ בחזה.
  • צפצופים בנשימה.

קיימות תופעות לוואי אפשריות נוספות. במידה ומופיעה תופעת לוואי שאינה שכיחה או תופעת לוואי חמורה יש להתייעץ עם הרופא המטפל בדחיפות.

תרופות תחליפיות לארובנט

קיימים סוגים נוספים של תרופות מרחיבות סמפונות (מלבד תרופות אנטי-כולינרגיות). סוג תרופות נפוץ ויעיל ביותר הוא תרופות בטא-אגוניסטיות לטווח קצר כגון ונטולין (Ventolin) ובריקלין (Terbutaline) ולטווח ארוך פורמטרול (Formoterol) וסלמטרול (Salmeterol).

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!