נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » ספירונולקטון Spironolactone

ספירונולקטון Spironolactone

שם בעברית: ספירונולקטון

שם באנגלית: Spironolactone

שם מותג אמריקאי: Aldactone

שם גינרי: Spironolactone

מידע כללי על Spironolactone

ספירונולקטון היא תרופה סינטטית משתנת (מקבוצת המשתנים משמרי האשלגן) הגורמת בנוסף גם להורדת לחץ הדם, ויכולה לשמש גם לטיפול בהורדת רמות פעילות של הורמונים אנדרוגנים בגוף. התרופה משמשת לטיפול עיקרי באי ספיקת לב ובמצבים הגורמים לבצקות (צבירה של נוזלים בחללי גוף) כמו תסמונת נפרוטית או מיימת המתפתחת כתוצאה ממחלות לב כמו אי ספיקת כבד פולמיננטית, מחלת כבד סופנית ושחמת הכבד.

ספירונולקטון ניתנת בצורה פומית באמצעות טבליות לבליעה, התרופה נספגת מהר ומתחילה לפעול כשעתיים עד שלוש מרגע נטילתה.התרופה מאושרת לשימוש על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי, ה FDA, נמצאת ברשימת התרופות החיוניות של ארגון הבריאות העולמי, ה WHO, נמצאת בסל התרופות בישראל וחייבת מרשם רופא.

דרך הפעולה של ספירונולקטון

ספירונולקטון היא תרופה הפועלת כנגד הורמון סטרואידלי המופרש מבלוטת יותרת הכליה (בלוטת האדרנל) הנקרא אלדוסטרון. אלדוסטרון גורם לספיגה מוגברת של נוזלים בכליה ולהפרשה מופחתת של נוזלים לשתן. כתוצאה מעיכוב הפעולה של ההורמון בעזרת התרופה קיימת הפרשה מוגברת של מים ונתרן מהכליה לשתן, בזמן שריכוז האשלגן נשמר וכתוצאה מכך נגרמת ירידה בנפח הנוזלים בגוף וירידה ברמת לחץ הדם ובכמות הנוזלים החוץ תאיים והפחתה של המיימת המופיעה כסיבוך של מחלות כבד.

תופעות לוואי של Spironolactone

תופעות לוואי היכולות להופיע בזמן השימוש בתרופה כוללות בין היתר:שלשול, בחילה, הקאה, כאבי ראש, סחרחורת או הפרעות במערכת העיכול.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש ב – Spironolactone

תופעות הלוואי הבאות הן נדירות, במידה ומופיעה אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא המטפל:גרד, חוסר יציבות בזמן הליכה, הפרעות בתפקוד מיני, נשירת שיער או שיעור יתר, שינויים ברמות אלקטרוליטים בדם, גירוי או פריחה בעור, חום, קוצר או קשיי נשימה, תחושת דקירה ברגליים, בידיים או בשפתיים, אי סדירות בקצב הלב, התכווצויות בשרירי הרגלים, בלבול, עייפות או חולשה, שינויים במחזור, הגדלה או כאב בשדיים, קושי בהטלת שתן, כאב גב, צמרמורת או שיעול, שינויים בתפקודי כבד (היכולים להתבטא בהצהבת העור או העיניים), דימום לא רגיל או חבורות ביתר קלות, דימום במערכת העיכול (צואה שחורה או הקאה דמית דמוית גרגירי קפה) או בכל מקרה בו חל שינוי בהרגשתך הכללית.

תרופות תחליפיות ל – Spironolactone

תרופות מסחריות המכילות את החומר Spironolactone ומשווקות בישראל הן בין היתר: אלדקטון (Aldactone), אלדוספירון (Aldospiron) וספירונול ((Spironol.

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!