נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » כוויות קשות בגוף

כוויות קשות בגוף

כוויה (Burn) היא פגיעה נפוצה בעור ולעיתים אף ברקמות שמתחתיו. פגיעה זו מפריעה לתפקוד התקין של העור ועלולה להיות מלווה בכאב.

הגורמים לכוויות

הגורמים לכוויות הינם מגוונים. הגורם הנפוץ ביותר לכוויות הינו חום: אש ישירה, נוזלים חמים, אדים, מתכות חמות ועוד. גורם נוסף לכוויות (בעיקר תת עוריות) הינו זרם חשמלי, גם קרינה, בין אם קרינת שמש או הקרנות של חולי סרטן, עלולה להוביל לכוויה. כימיקלים שונים עלולים להוביל לכוויה במגע עם עור חשוף או דרך אדי החומרים. דוגמאות לכימיקליים העלולים לגרום לכוויה הן חומרי ניקוי וחומרים פותחי סתימות.

דרגות הכוויות ותסמיניהן

  • דרגה ראשונה- כוויה זו פוגעת רק בשכבת האפידרמיס אשר הינה שכבת העור החיצונית. הסימפטומים כוללים אדמומיות, כאב ונפיחות.
  • דרגה שניה- בכוויה זו יש פגיעה בשכבת עור עמוקה יותר המכונה דרמיס. הסימפטומים דומים לאלו של כוויה מדרגה ראשונה, בנוסף מופיעות שלפוחיות בגדלים שונים.
  • דרגה שלישית- כוויה זו פוגעת בכל שכבות העור וגם ברקמה התת עורית. הפגיעה ברקמה התת עורית מביאה להתכווצותה, ובשל כך עלולה להיווצר צלקת סביב הכוויה. כוויות בדרגה זו הינן מסוכנות שכן הן עלולות להוביל לסיבוכים כגון: זיהום כללי, איבוד נוזלים והרעלת דם.
  • דרגה רביעית- כוויה חמורה מאוד בה נפגע כל העור וכל השכבות מתחתיו. בכוויה מדרגה זו לא חשים כאב, שכן נפגעת גם הרקמה העצבית.

הטיפול בכוויות מדרגה ראשונה ושניה, שהן הקלות יותר, מתאפשר בדרך כלל בבית בבית על ידי חומרים להרגעת העור וקירור. כוויות אלו נגרמות בדרך כלל עקב חשיפה ממושכת לקרינת השמש. כוויות קשות יותר, לרוב מדרגה שלישית ורביעית, עלולות לגרום נזק משמעותי ועל כן יש לטפל בהן מיידית על ידי אנשי מקצוע. כוויות אלו נגרמות בדרך כלל על ידי חשיפה ישירה לאש או מגע עם עצמים חמים מאוד.

אבחון כוויות

חומרת הכוויה מסווגת על פי שטח הפגיעה.

שטח הכוויה מבוטא על ידי אחוז שטח הפגיעה מסך שטח העור. ככל ששטח עור גדול יותר נפגע כך הסיכון לאיבוד נוזלים וזיהום עולה. קיים סיכון גדול בשטח כוויה מעל 15-20% בכוויה מדרגה שנייה, או בשטח של יותר מ-10% משטח העור בכוויה דרגה שלישית. מקרים אלו מוגדרים ככוויות קשות ויאושפזו ביחידה לטיפול בכוויות.

דרכי טיפול בכוויות

הטיפול הראשוני בכוויות קלות הינו שטיפת האיזור הפגוע במים קרים וחבישתן במידת הצורך. לאחר מכן ניתן למרוח ג'ל אלוורה אשר תורם לקירור האיזור ולתהליך ההחלמה. בנוסף, ניתן לקחת משככי כאבים במידת הצורך.

במידה והטיפול הבסיסי אינו מספיק, משתמשים בקרמים ייעודיים לטיפול בכוויות. משחות אלו בעלות יכולת חיטוי ומטרתן למנוע זיהומים ודלקות באיזור הכוויה. ניתן להשיג משחות אלו ללא מרשם רופא. במקרים קשים יותר, ניתן להשתמש במשחה הנקראת סילברול (SILVEROL) הניתנת עם מרשם רופא.

במקרה של כוויות קשות יותר, קיימת סכנה לפגיעה רחבה יותר במערכות הגוף, על כן בדרך כלל הן יטופלו בבית חולים. הטיפול יכלול מתן אנטיביוטיקה ונוזלים על מנת למנוע התייבשות או זיהום. טיפול נוסף אפשרי הוא ניקוי האיזור הפגוע והשתלת עור. העור המושתל הינו עור מאיזור אחר בגוף המטופל. למרות מורכבות התהליך, הוא מתבצע בהצלחה באופן שגרתי בבתי החולים השונים.

הסובלים כוויות קשות בגוף מדרגה מספר 3, אשר נמצאות על 20% לפחות משטח הגוף לרוב זכאים למגוון זכויות מהמדינה, לבדיקת זכאותכם מלאו את טופס צור הקשר וקראו עוד בעמוד

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!