בניגוד לדעה הרווחת שרק עובד שפוטר זכאי לקבלת פיצויי פיטורין, בפועל גם עובד שהתפטר זכאי לקבל פיצויים אלו. לפניכם כל המידע על פיצויי פיטורין למתפטר ומה עוד חשוב לדעת.
ישנן סיבות רבות להחלטת עובד להתפטר, חלק מהן הן ממש כאילו פוטרו. למשל, במקרה בו הורעו תנאיו של העובד ועקב כך הוביל אותו המצב החדש להתפטר, תהיה זו התפטרות שדינה כפיטורין.
סיבות נוספות הן פיטורין לצורך טיפול בתינוק שנולד, מעבר לישוב אחר, מצב רפואי ועוד.
כיום, כל עובד שהתפטר זכאי לקבל את הסכום שצבר בסעיף הפיצויים שבהסדר הפנסיוני שלו, וללא קשר לסיבת ההתפטרות. בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה, נקבע כי מחובתו של כל מעסיק להפקיד כספים להסדר הפנסיוני של העובד שיהיו על חשבון פיצויי הפיטורים וכי העובד זכאי לקבל את הכספים שנצברו עם תום עבודתו, גם אם התפטר.
במידה והסיבה לסיום העבודה היא פיטורי העובד או אילוץ שגורם לו להתפטר בנסיבות שמזכות בפיטורין הרי שדין התפטרות כדין פיטורין, כלומר, העובד זכאי לשכר האחרון, כולל עמלות, אם יש, כפול מספר השנים בהן עבד.
במידה והסיבה לסיום העבודה היא התפטרות מסיבות אחרות, הוא זכאי לקבל את הסכום שנצבר לזכותו בסעיף הפיצויים שבהסדר הפנסיוני. זהו סכום שנצבר מדי חודש והוא מורכב מתשלומי העובד ותשלומי המעביד לחברות הביטוח או לקרן הפנסיה.
סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורין קובע שהעובד זכאי לקבל את כל הפיצויים שצבר בהסדר הפנסיוני שמיועד לקצבה, גם אם הוא זה שהתפטר. סעיף זה נפסק על ידי בית הדין לעבדה שקבע כי יש לשמור את כספי הפיצויים לזכות העובד.
פורטל בשבילך משמש למתן מידע מקיף בנוגע לזכויות, יעוץ, סיוע וליווי של אנשי מקצוע מובילים בתחומם, מתמחים בדיני עבודה. אם התפטרתם ולא קיבלתם את פיצויי הפיטורים שלכם בדין מפוטר, תוכלו לחסוך זמן וכסף בתהליך העמידה על זכויותיכם ומימושן.
כאמור, ישנם מצבים שמזכים את העובד בפיצויי פיטורין במלואם, גם אם התפטר. להלן פירוט מצבים אלו:
התפטרתם מסיבה מוצדקת ולא קיבלתם את פיצויי הפיטורין במלואם? יש מה לעשות. מלאו את פרטיכם בטופס המקוון ונציגי פורטל בשבילך ישמחו להגיש יעוץ וסיוע עד למימוש זכויותיכם במלואן.