נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » נורמיטן Normiten

נורמיטן Normiten

שם בעברית: נורמיטן

שם באנגלית: Normiten

שם מותג אמריקאי: Tenormin

שם גינרי: Atenolol, אתונלול

מידע כללי על Normiten

נורמיטן היא תרופה ממשפחת חוסמי הבטא (Beta blockers) הפועלת בעיקר על הלב ומשמשת לטיפול במקרים של מחלות לב, אי ספיקה מיטרלית וקרדיומיופתיה. התרופה פועלת על האטת קצב הלב והפחתת עומס העבודה על הלב. בנוסף, נורמיטן משמשת לטיפול ב: יתר לחץ דם, תעוקת חזה, תסמונת Long QT, אוטם שריר הלב ("התקף לב") ודופק לב מוגבר.

נורמיטן פותחה בשנת 1976 כתחליף ל – פרופנולול (Propanolol) בטיפול ביתר לחץ דם, בניגוד לפרופנולול, נורמיטן אינה בעלת יכולת חדריה לרקמת המוח ולכן תופעות הלוואי שלה פחותות לעומת פרופנולול. התרופה מאושרת לשימוש על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי, ה FDA, נמצאת בסל התרופות בישראל וחייבת מרשם רופא.התרופה מגיעה לריכוזה המקסימאלי בדם בין שעתיים לארבע שעות לאחר נטילתה דרך הפה והשפעתה נמשכת למשך כ 24 שעות לפחות.

דרך הפעולה של נורמיטן

נורמיטן פועלת על עיכוב סלקטיבי של קולטנים הנמצאים על גבי שריר הלב ומגיבים לאדרנלין שתפקידו לגרום להגברת קצב הלב (קולטנים אלו נקראים Beta 1 receptors). בעזרת קישור של התרופה לקולטנים האלו (Beta 1 receptors) נוצרת חסימה המונעת מאדרנלין להיקשר כך שנמנעת פעולתו וקצב הלב נשאר ברמה נמוכה, מה שמאפשר ללב להתכווץ בצורה טובה יותר ולעבוד מול עומס מופחת.

תופעות לוואי של Normiten

אין להשתמש בתרופה בחולין אשר סובלים מאי ספיקת לב שאינה ניתנת לשליטה, בחולים הסובלים מחסימת לב מדרגה שנייה או שלישית, בחולים הסובלים מפעימות לב איטיות מאוד או בלתי סדירות, בחולים הסובלים מחלץ דם נמוך מאוד או מהפרעות בזרימת הדם או אם ידוע על רגישות לאחד ממרכיבי התרופה.

תופעות לוואי שכיחות היכולות להופיע בזמן השימוש בתרופה כוללות בין היתר:דופק איטי, ידיים ורגליים קרות, שלשול, בחילה, עייפות, הפרעות בשינה.

תופעות לוואי נדירות היכולות להופיע בזמן השימוש בתרופה כוללות בין היתר:חוסר תחושה והתכווצויות באצבעות הידיים המלוות בחום וכאב, שינויים במצב הרוח, סיוטים, בלבול, שינויי אישיות או הזיות, כאב ראש, סחרחורות (בשינוי תנוחה מישיבה או שכיבה לעמידה), עקצוץ בידיים, אין אונות, יובש בפה, עיניים יבשות, טשטוש ראייה, דילול שיער, פריחה בעור, נטייה לקבלת סימני חבלות בקלות, חבורות או סימנים סגולים בעור, הצהבה של העור או העיניים.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש ב – Normiten

תופעות הלוואי הבאות הן נדירות, במידה ומופיעה אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא המטפל:הופעה של תגובה אלרגית לתרופה הכוללת סימני נפיחות בפנים, בשפתיים או בפה, גרד וגבשושיות על פני העור.

תרופות תחליפיות ל – Normiten

תרופות מסחריות המכילות את החומר ומשווקות בישראל הן בין היתר: נורמיטין (Normiten) ו – נורמלול (Normalol).

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!