נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » אובדן דיבור

אובדן דיבור

זכויות ללוקים באובדן דיבור
לחצו לפרטים

אובדן דיבור (Loss of speech) הינו אובדן היכולת לדבר אצל אדם אשר בעבר היה מסוגל לדבר.

הגורמים לאובדן דיבור

אובדן דיבור יכול לנבוע מבעיה פסיכולוגית או מבעיה פיזית.

חשיפה לגורם עקה (לחץ, stress) משמעותי, טראומה נפשית או מצוקה נפשית קשה עשויים להתבטא בסימפטומים פיזיים, ביניהם אובדן היכולת לדבר. תופעה זו נקראת אפוניה פסיכוגנית (Psychogenic Aphonia). בעיה זו תופיע בעיקר אצל אנשים עם היסטוריה של בעיות פסיכולוגיות. בדיקה פיזית תמצא כי שרירי מיתרי הקול תקינים (פעילים בזמן שיעול למשל), אך כושלים ביצירה של קול לדיבור.

אובדן דיבור יכול לנבוע גם ממגוון סיבות פיזיות. הסיבות הנפוצות ביותר הינן אלצהיימר, אפילפסיה ושבץ מוחי – כולן מחלות בהן נפגעת מערכת העצבים. הפגיעה במערכת העצבים עשויה להוביל לחוסר יכולת של הנפגע להבין משפטים או חוסר יכולת ליצור משפטים במחשבתו, אך לעיתים יכולות אלו נשמרות והפגיעה היא ביכולת להוציא את המחשבה אל הפועל באמצעות דיבור.

סיבות פיזיות אחרות הן גידול במוח או בסביבתו, סרטן הגרון או הלשון, טראומה פיזית (כמו תאונת דרכים) בה ישנה פגיעה באזורים מסוימים במח, פגיעה בשרירים האחראים לדיבור, שיתוק גורף של שרירי הגוף המשפיע גם על היכולת לדבר, פרקינסון ועוד. לעיתים רחוקות אובדן דיבור ייגרם בעקבות המחלה טרשת נפוצה.

התמודדות עם אובדן דיבור

במקרה של אובדן דיבור מסיבות פסיכולוגיות, ייתכן כי יהיה צורך בייעוץ מול פסיכולוג. במקרים של שבץ, לעיתים ישנה חזרה ספונטנית של היכולת לדבר. הטיפול בחוסר היכולת לדבר מאוד תלויה בצרכיו האישיים של כל מטופל, ובסיבה לאובדן הדיבור. טיפול אישי מול קלינאי תקשורת עשוי לעזור במקרים רבים, בין אם הסיבה היא פסיכולוגית או פיזית.

הסובלים מאובדן דיבור לרוב זכאים למגוון זכויות מהמדינה, לבדיקת זכאותכם מלאו את טופס צור הקשר וקראו עוד על הזכויות המגיעות לכם

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!