נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס מחלות » בקע פמורלי

בקע פמורלי

בקע (Hernia) הוא מצב בו יש חדירה של איבר או חלק ממנו דרך איזור חלש בקיר השרירים העוטף אותו. החולשה יכולה להיות תורשתית כמו במקרים של בקע מפשעתי (Inguinal hernia), בקע טבורי Umbilical hernia)) ובקע פמורלי (Femoral hernia) או יכולה להיגרם בעקבות חתך ניתוחי בשרירים המרכיבים את קיר הבטן או את קיר בית החזה, בקעים אלו נקראים Incisional hernia.

בקע פמורלי (Hernia femoralis / Femoral hernia) הוא בקע הנוצר על ידי מעבר של לולאת מעי דרך התעלה הפמורלית הנמצאת מתחת לרצועה המפשעתית (Inguinal ligament). בקעים פמורלים אינם נפוצים ומהווים כ- 3% מסך כל הבקעים. הבקע יכול להתפתח בגברים ובנשים, אך מופיע כמעט אך ורק בנשים בגלל מבנה אגן רחב יותר. בנוסף, בקעים פמורליים שכיחים יותר במבוגרים מאשר בילדים, וכאשר בקע פמורלי מופיע בילדים הסיבה לכך היא לרוב מחלה הגורמת להפרעה ברקמת החיבור בגוף המשולבת עם לחץ תוך בטני מוגבר.

סוגי הבקעים הפמורליים

קיימות מספר דרגות של בקעים פמורליים המסווגות על פי חומרת הבקע והסיבוכים שמתפתחים כתוצאה ממנו.

  • Reducible femoral hernia – זהו הסוג הנפוץ ביותר של בקע פמורלי והוא לרוב מופיע ללא תחושת כאב. בקע זה מוגדר כבקע בו ניתן לטפל על ידי דחיפה חזרה של לולאת המעי שיצאה דרך התעלה הפמורלית, בין אם באופן ספונטני או בתור מניפולציה רפואית.
  • Irreducible femoral hernia – בקע זה מוגדר כבקע בו לולאת המעי תקועה בתוך התעלה הפמורלית ולא ניתן לדחוף אותה חזרה לתוך חלל הבטן, בקע זה גורם לרוב לתחושת כאב ולהרגשה כללית לא טובה.
  • Obstructed femoral hernia – בקע הנוצר כאשר חלק מהמעי נלכד בתוך הבקע כך שנוצרת חסימת מעיים, במצב זה איזור החסימה יכול לגדול ולגרום להופעת כאב עז המתפתח בהדרגה ובנוסף להקאות.
  • Strangulated fermoral hernia – זהו מצב חירום רפואי, המוגדר כבקע שגורם לחסימה של אספקת הדם לחלק מהמעי. תסמינים המאפיינים מצב זה כוללים בין היתר: בחילות, הקאות, כאבי בטן חריפים ובמצבים מתקדמים יכול להתפתח נמק במעי.

אבחון של בקע פמורלי

האבחנה היא קלינית ברובה ומתבססת בעיקרה על בדיקה גופנית של איזור המפשעה וזיהוי בליטה באזור זה. בחולים עם עודף משקל, לעיתים יהיה קושי בזיהוי הבליטה הנגרמת כתוצאה מהבקע וניתן להיעזר באמצעי דימות כמו אולטראסאונד,CT או MRI. במהלך האבחנה יש לשלול מצבים היכולים לגרום לתסמינים דומים כמו: בקע מפשעתי, הגדלה של בלוטת לימפה מפשעתית ומפרצת בעורק הפמורלי.

סימפטומים של בקע פמורלי

התסמין העיקרי המופיע הוא בליטה המופיעה בעמידה ונראית כגוש באזור המפשעה, בליטה זו יכולה להשתנות בגודלה במהלך היום כתלות בלחץ התוך בטני. הבליטה לרוב קטנה או בלתי נראית כאשר המטופל כפוף או במצב ישיבה. בנוסף, יכולות להופיע תחושת כאב וחסימת מעיים.

דרכי טיפול בבקע פמורלי

הטיפול בבקע פמורלי הוא התערבות ניתוחית (Surgical repair). את הניתוח ניתן לבצע באמצעות לפרוסקופיה (Laparoscopy) בה מבצעים חתך אחד קטן או יותר המאפשר למנתח להחדיר מצלמה ניתוחית וכלים ולבצע את הניתוח בהדרכת התמונות המתקבלות מהמצלמה. דרך נוספת לביצוע הניתוח היא באמצעות ניתוח 'פתוח' בו המנתח חושף את איזור הבקע ומטפל בו ישירות.

 

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!