המצוקה בה מוצאים עצמם עולים חדשים קשישים היא כלכלית, רגשית ותרבותית. הקושי למצוא עבודה מחמת גילם, קשיי השפה ופערים תרבותיים, חוסר היכולת לצבור פנסיה גבוהה ונסיבות נוספות, מביאים אותם למצבים שאינם מאפשרים אורח חיים תקין. לפניכם, כל הזכויות, ההטבות והסיוע המגיע לעולים אלו.
עולים חדשים מקבוצת הגיל השלישי המגיעים לישראל, מוצאים עצמם נקלעים למצוקה, בעיקר כלכלית, עקב השינוי שהתחולל בחייהם בגיל מבוגר. תשלומי הפנסיה אותם יקבלו, מחושבים רק עבור השנים בהן עבדו, אם בכלל, מאז הגיעם לארץ, מה שלא מאפשר להם לצבור פנסיה מכובדת וראויה כדי שיוכלו לחיות ממנה לעת זקנה.
לא רק זאת, הקושי למצוא עבודה הוא רב, זאת בשל גילם המבוגר, קשיי השפה והפערים התרבותיים. מה עושים במצבים כאלו ומהן הזכויות המגיעות לעולים חדשים קשישים כדי שיוכלו לנהל אורח חיים תקין?
סל זה ניתן לכל עולה חדש, גם צעיר, ומשמש לו להתארגן בחצי השנה הראשונה לאחר עלייתו ארצה. סל הקליטה כולל דמי מחייה לששה חודשים וסיוע כספי בתשלום שכר דירה לתקופה של שנה. כדי להיות זכאים לקבלת סל הליטה, יהיה על העולה החדש לעמוד במספר קריטריונים:
לכל העולים החדשים, ביניהם עולים חדשים קשישים, מגיעות זכויות והטבות בתחום הדיור:
שירותי הרווחה בכל הרשויות המקומיות עומדים לסיוע לעולים חדשים קשישים בכל הדרוש להם:
אם לא ידועות לכם זכויות עולים קשישים במלואן ואתם מבקשים לקבל ייעוץ מגורמים מקצועיים בתחום, מלאו את פרטיכם בטופס במקוון בפורטל בשבילך. הפורטל מאפשר לכם לקבל במרוכז מידע חשוב ועדכני בנוגע לזכויות, חוקים ודינים שונים וקבלת סיוע מהיר ומועיל.
עולים חדשים קשישים אשר אין להם כל הכנסה אחרת מלבד קצבת זקנה, זכאים לקבלת קצבה הקרויה השלמת הכנסה. קצבה זו ניתנת על ידי המוסד לביטוח לאומי ולאחר עמידה במבחן הכנסה אותו עורך הביטוח הלאומי. בנוסף, זכאים העולים הקשישים לקצבת זקנה מיוחדת"
בין הזכויות הנוספות המגיעות לעולים חדשים קשישים, פועלים גם אולפנים ללימוד השפה העברית, בתשלום סמלי בלבד.
עולים חדשים קשישים, נאלצים להתמודד עם נהלים, חוקים וזכויות שאולי אפיל אינן ידועות להם במלואן, כל זאת תוך נסיון הסתגלות לפערים בשפה, בתרבות ובבירוקרטיה הישראלית. לקבלת מידע נוסף, הכולל סיוע מקצועי שיחסוך לכם זמן וכסף, הבנת נבכי הבירוקרטיה עמידה על זכויותיכם, מלאו את פרטיכם בטופס המקוון אשר בפורטל.