נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » כלוראמבוסיל Chlorambucil

כלוראמבוסיל Chlorambucil

שם בעברית: לאוקראן

שם באנגלית:Leukeran

שם גנרי: כלוראמבוסיל Chlorambucil

מידע כללי על כלוראמבוסיל

כלוראמבוסיל היא תרופה כימותרפית המשמשת בעיקר לטיפול בסרטן הדם (לוקמיה). כלוראמבוסיל משווקת על ידי החברה הבריטית GlaxoSmithKline בשם לאוקראן (Leukeran), והיא אושרה לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA).

כלוראמבוסיל ניתנת באופן אוראלי (כמוסות לבליעה). התרופה נספגת מהקיבה אל הדם ומגיעה לריכוז מקסימאלי בדם לאחר כשעה. לאחר מכן, התרופה עוברת באופן הדרגתי שינוי כימי בכבד אשר מנטרל את פעולתה.

דרך הפעולה של כלוראמבוסיל

כלוראמבוסיל פוגעת במבנה של החומר הגנטי של התאים. פגיעה זו במבנה פוגעת ביכולת התא להתחלק וגורמת למותו. תאים סרטניים מרבים להתחלק ולהתרבות ולכן התרופה גורמת למותם של תאים סרטניים בעיקר. עם זאת, ישנם גם תאים תקינים בגוף האדם אשר מתחלקים ומתרבים, ואף הם נפגעים כלוראמבוסיל – לכן לתרופה תופעות לוואי רבות.

תופעות הלוואי של כלוראמבוסיל

תופעת הלוואי הנפוצה ביותר של נטילת כלוראמבוסיל היא דיכוי של פעילות מח העצם. דיכוי פעילות מח העצם עשוי להוביל לתופעות כגון:

  • עלייה בסיכון לזיהומים – דיכוי פעילות מח העצם מוביל לדיכוי פעילות המערכת החיסונית, ולכן ישנו סיכון מוגבר לזיהומים אשר יהיו בעלי סימפטומים דמויי שפעת כמו חום, תחושת חולשה, כאב גרון וכדומה.
  • הופעת שטפי דם ודימום שאינו פוסק – דיכוי פעילות מח העצם גורמת לירידה בייצור של טסיות דם אשר תוביל לבעיות הקשורות לקרישת דם.
  • אנמיה – ירידה בפעילות מח העצם גורמת לירידה בייצור של כדוריות דם אדומות, מצב הקרוי אנמיה. התסמינים של אנמיה הם עייפות, חולשה, ולעיתים קוצר נשימה.

תופעות לוואי נפוצות אחרות של כלוראמבוסיל הן הפסקת הווסת בנשים וירידה בייצור זרע בגברים. תופעות לוואי פחות נפוצות הן חוסר תיאבון, ירידה במשקל ויובש בעור. לעיתים רחוקות השימוש בתרופה מוביל לתופעות כמו בחילות, הקאות, פגיעה בתפקודי כבד ועוד. בנוסף, השימוש בכלוראמבוסיל עשוי לגרום לעיתים נדירות להופעה של ממאירות נוספת.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש בכלוראמבוסיל

במידה וישנה הופעה של חום מעל 38° או צמרמורות חשוב לפנות באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי, שכן מדובר בחשש גבוה לזיהום.

תופעות לוואי אשר מצריכות פניה לטיפול רפואי בהקדם (תוך 24 שעות) הן הופעה של פריחה, בחילות, הקאות מרובות (יותר מ-4-5 פעמים ביום), דימום חריג, הופעת דם בצואה, צואה שחורה, קוצר נשימה ושיעול, הצהבה של העור או של גלגל העין, וחולשה חריגה.

תרופות תחליפיות לכלוראמבוסיל

בגילאים צעירים לעיתים ניתן לטפל בחולי לוקמיה בתרופה אחרת ששמה פלודארה (Fludarabine).

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!