נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

נעזור לך למשש את זכויותך לקבלת פיצוי במהירות ובסודיות מלאה

דף הבית » אינדקס תרופות » ברומוקריפטין Bromocriptine

ברומוקריפטין Bromocriptine

שם בעברית ואנגלית:ברומוקריפטין, Bromocriptine

שם מותג אמריקאי: Parlodel, Cycloset, brotin

שם גינרי: ברומוקריפטין, Bromocriptine

מידע כללי על Bromocriptine

ברומוקריפטין היא תרופה המשמשת לטיפול במחלת הפרקינסון בחולים במצב קשה. מנגנון הפעולה של התרופה הוא חיקוי של פעולת המוליך העצבי דופמין שחסר במוח של חולי פרקינסון ובכך היא משפרת את תסמיני המחלה.

בנוסף, ברומוקריפטין משמשת כטיפול במחלות נוספות:

  • גידולים של בלוטת יותר המוח הגורמים לייצור מוגבר של הורמונים כמו הורמון גדילה – ברומוקריפטין מעכבת את ייצור ההורמונים בבלוטת יותרת המוח.
  • עודף ייצור של ההורמון פרולקטין שאחראי על הפרשת חלב לאחר הלידה – ברומוקריפטין מעכבת את ייצור הפרולקטין בבלוטת יותר המוח.
  • סכרת מסוג 2 – ברומוקריפטין משפרת את מאזן רמות הסוכר במנגנון שאינו ברור לחלוטין וגורמת לירידה בערכי ההמוגלובין המסוכר (HbA1c) בכחצי אחוז.

טווח המינונים של ברומוקריפטין הינו רחב ומשתנה בהתאם למחלה. התרופה מאושרת לשימוש על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי, ה – FDA, נמצאת בסל התרופות בישראל וחייבת במרשם רופא.

אין להשתמש בברומוקריפטין במהלך הנקה, במקרה שהחולה סובל מלחץ דם גבוה שאינו מאוזן, במקרה שהחולה סובל מהפרעה פסיכוטית חמורה, במקרה שהחולה סובל ממחלת לב חמורה או אם ידוע על רגישות לאחד ממרכיבי התרופה.

דרך הפעולה של Bromocriptine

ברומוקריפטין משמשת כטיפול בתסמיני מחלת הפרקינסון. הגורם להתפתחות מחלת הפרקינסון עדיין אינו ברור אך ידוע שמאפיין מרכזי של המחלה הוא מחסור בייצור המוליך העצבי דופמין במוח. המחסור בדופמין גורם להופעת תסמיני המחלה כמו רעידות, נוקשות שרירים והפרעות תנועתיות, ברומוקריפטין מעודד את שחרור הדופמין במוח ומפחית את הופעת הסימפטומים. הטיפול בברומוקריפטין למחלת הפרקינסון יכול להינתן כטיפול בודד או כטיפול משולב עם תרופות נוספות לטיפול במחלת הפריקנסון.

שימוש נוסף של התרופה ברומוקריפטין הוא במניעת ייצור ההורמון פרולקטין. הורמון הפרולקטין מעורב במספר תהליכים בגוף האדם ובניהם ייצור חלב לאחד הלידה והשפעה על רמת ההורמונים המעורבים בבקרה על המחזור החודשי בגוף האישה. ברומוקריפטין יעיל במניעה או הפחתה של ייצור ההורמון על ידי עיכוב ייצור ההורמון בבלוטת יותר המוח.

תופעות לוואי של Bromocriptine

תופעות לוואי שיכולות להופיע במהלך השימוש בברומוקריפטין כוללות בין היתר: בחילה, עצירות, גודש באף, צניחת לחץ הדם בשינויי תנוחה מישיבה לעמידה, כאבי ראש, סחרחורות והקאות. בנוסף, התרופה עלולה לגרום לתחושת עייפות ולהירדמות פתאומית ולכן יש להימנע מפעולות המחייבות ערנות גבוהה כמו נהיגה במידה ומופיעה תחושת עייפות וישנוניות.

מקרים מיוחדים בהם כדאי לפנות לרופא לאחר שימוש ב – Bromocriptine

תופעות הלוואי הבאות הן נדירות, במידה ומופיעה אחת מתופעות הלוואי הבאות יש לפנות לרופא המטפל:צרבת, כאבי בטן חוזרים, צואה שחורה, הירדמות פתאומית, קשיי נשימה, תחושת קוצר נשימה, כאבי חזה חזקים, נפיחות ברגליים, כאב במתן שתן, כאב בגב התחתון, בעיות ראיה, כאבי ראש חמורים ומתמשכים, חום גבוה ודופק גבוה.

תרופות תחליפיות ל – Bromocriptine

תרופות מסחריות המכילות את החומרBromocriptine ומשווקות בישראל הן בין היתר: פרילק (Parilac) ו – פרלודל (Parlodel).

 

נגישות

סובל ממחלה או פציעה? ייתכן ומגיע לך כסף רב!
השאר פרטים לבדיקת זכאות

מעוניין להוציא תו נכה?

בדיקת זכאות ללא עלות! קבלו תשובה תוך 15 יום!